מחפשים מידע על רישום פטנט ביו אינפורמטיקה בישראל או בחו"ל? המדריך הבא נועד להסביר לכם את כל מה שחשוב לדעת בשביל להתחיל בתהליך רישום פטנט ולבחור נכון משרד פטנטים מקצועי. עליכם להזדרז בכדי למנוע מצב בו אדם אחר יקדים אתכם וירשום תחת שמו פטנט דומה או זהה. תהליך הרישום דורש דיוק ועבודה קפדנית על פי הנהלים. על כן, הבקשות מוגשות בליווי מקצועי צמוד של חברת פטנטים שמעסיקה צוותים מנוסים.

רישום פטנט ביו אינפורמטיקה

מה מקבלים בסוף התהליך?

השלמת הליך רישום פטנט ביו אינפורמטיקה מעניקה לכם מסמך משפטי שקובע בעלות שלכם על המצאה או רעיון מסוים. התוקף של הפטנט הוא ל-20 שנה. חוק הפטנטים קובע לכם בעלות על הפטנט ומגביל אפשרות של אחרים להשתמש ברעיון או בהמצאה ללא אישור שלכם. במידה וגורם אחר עשה שימוש בפטנט שלכם ללא רשותכם תוכלו להגיש נגדו תביעה בבית המשפט.

בשביל מה צריך ליווי של עורך פטנטים?

רישום פטנט ביו אינפורמטיקה או כל פטנט אחר הוא תהליך מורכב. עורך הפטנטים מתבקש להגיש טופס בקשה שמתאר את הפטנט ותואם את תקנות החוק. על מנת לצלוח במהרה את הליך הרישום ולקבל תשובה חיובית דרוש ליווי של עורך פטנטים מקצועי. הניסיון בא לידי ביטוי ביכולת לפרט בטופס הבקשה את כל הפרטים הדרושים לקבלת אישור. עורך הפטנטים מלווה את התהליך כולו מתחילתו ועד סופו. הליווי כולל בדיקה יסודית לאיתור פטנטים זהים קיימים או כאלו שנמצאים בתהליך של אישור. אם יש כבר פטנט רשום דומה ייתכן והגשת הבקשה אינה כדאית.

תפקידים של עורך פטנטים

  1. התמצאות בהליך הבירוקרטי הסבוך
  2. מיקוד בקשת הפטנט
  3. סיוע בפתרון בעיות מהיר
  4. מענה טכני וחשיבה יצירתית
יועצי פטנטים שמלווים הליכי רישום פטנט ביו אינפורמטיקה מחויבים בסודיות כך שאין חובה להחתים אותם על הסכם סודיות.

איך מתחילים את התהליך?

ענף הפטנטים ידוע כדינמי. גם אם אתם בטוחים שמדובר בהמצאה מהפכנית שאיש לא חשב עליה קודם – ייתכן ויש כבר פטנט דומה או כזה שנמצא בהליך רישום. על כן, כל הליך רישום פטנט ביו אינפורמטיקה מתחיל בחיפוש מקדים. לא ניתן יהיה לרשום פטנט שאינו חדש ואינו מביא בשורה של חדשנות. בכדי לדעת האם הרעיון שלכם אכן חדשני נדרש סקר פטנטים כלל עולמי. את הסקר הזה מבצעים משרדי פטנטים כחלק מהשירות. הצעד הראשון לקראת רישום פטנט ביו אינפורמטיקה הוא פנייה אל משרד פטנטים שמתמחה בתחום. פגישת הייעוץ הראשונית תשמש להערכת סיכויים וקבלת מידע מפורט אודות התהליך. אתם מתבקשים לשמור על סודיות ולהימנע משיחות אודות ההמצאה עם חברים או מתן מידע למעסיק או למתחרים. עורך הפטנטים עתיד להסביר לכם איזה מידע אפשר לחלוק ומה אסור לכם לספר לאיש.

חיפוש פטנט | רישום פטנט | ניהול תיק פטנטים

צרו איתנו קשר

ייעוץ ראשוני

השאירו פרטים
ואחזור אליכם בהקדם