ENERGY DENSITY

אחת ההערכות של גופים העוסקים בחדשנות משבשת (Disruptive Innovation) היא שאנחנו חיים כיום בעידן שבו חמש פלטפורמות של חדשנות מבשילות באותו פרק זמן.

זה דבר שאף פעם לא קרה בהיסטוריה האנושית!

יש לחזור לסוף המאה התשע עשרה בכדי לזהות שלוש פלטפורמות של חדשנות שהבשילו באותו פרק זמן. אז זה היה החשמל, הטלפון ומנוע הבערה הפנימי – אשר הביאו לתקופה של  חמישים שנה של שגשוג כלכלי ואינפלציה נמוכה.

הטענה היא שאנחנו חווים תקופה כזו כיום עם חמש פלטפורמות של חדשנות אשר כבר הבשילו למימוש טכנולוגי.

חמש הפלטפורמות הם: הַרְצָפָה (DNA sequencing), רובוטיקה, אגירת אנרגיה, בינה מלאכותית וטכנולוגית ה-Block Chain.

אלה פלטפורמות אשר חוצות מגזרים, גאוגרפיות ושווקים ובמיוחד משתלבות אחת בשנייה בכדי ליצור חדשנות.

בפוסט זה אתמקד בנושא של אגירת אנרגיה בהקשר של חברת טסלה (Tesla) אשר עוסקת באופן אינטנסיבי בסוללות נטענות עבור המכוניות החשמליות שהיא מביאה לשווקים.

לאחרונה טסלה רכשה את החברה הוותיקה Maxwell technology אשר קיימת משנת 1965 ואשר עוסקת בין היתר ב-dry cell batteries.

עד כה טכנולוגיית הסוללות של טסלה התבססה על רכיב אלקטרוליטי נוזלי המאפשר ליונים של הליתיום לנדוד בין האנודה לקטודה – בעוד שהטכנולוגיה שהם עכשיו רכשו מייתרת את הצורך בנוזל זה.

העובדה שאין צורך בנוזל מאפשרת לפשט את תהליך היצור תוך הוזלה של עד 20% בעלות הסוללות, ושיפור בפקטור של שניים באורך חיי הסוללה

בנוסף, הצפיפות האנרגטית של הטכנולוגיה שנרכשה משופרת.

עם הסוללות הקיימות טסלה מגיעה לצפיפות אנרגטית של כ-250 ואט-שעה לקילוגרם, בעוד הטכנולוגיה שנרכשה מביאה שיפור של כ-20% לרמה של 300 ואט-שעה לקילוגרם – עם צפי להגיע לכ-500 ואט-שעה לקילוגרם – רמה שבה כבר אפשר להתחיל לחשוב על יישומים נוספים כגון מטוסים חשמליים.

אם כל הנתונים האלה נכונים, ניתן להבין מדוע טסלה נרגשת מרכישה זו של טכנולוגיה מוכחת אשר בשלה לסביבה המאתגרת של יצור המוני, תוך הוזלה משמעותית בעלויות.

סיבה אסטרטגית נוספת לרכישה נובעת מכך שכיום חברת פנסוניק היא השותפה של טסלה למפעלי ה'גיגה' (Giga factories) שם מיוצרות הסוללות – כאשר הטכנולוגיה של Maxwell תאפשר לטסלה לייצר לבד את הסוללות ללא שותפות זו.

אם כיום טסלה הייתה מנסה מהלך של יצור עצמאי של הסוללות, קרוב לוודאי שהייתה נתבעת על ידי פנסוניק על שימוש בקניין הרוחני שבבעלותה, אולם רכישת הטכנולוגיה החדשה תאפשר לטסלה לטעון שהיא מייצרת תחת הקניין הרוחני החדש שהיא רכשה.

כבר כיום ידוע שחברת פנסוניק חותמת הסכמים עם טויוטה לאספקת סוללות אשר היא לא מתכוונת ליצר במפעל ה'גיגה' שבשנחאי – ולכן נראה שעידן שיתוף הפעולה בין פנסוניק לטסלה מתחיל להגיע לקיצו.

טויוטה, חברת רכב הגדולה בעולם, הגיעה למעמדה על ידי אינטגרציה וורטיקאלית תוך הקמת חברות אשר ייצרו עבורה את הרכיבים לרכב.

זה בדיוק מה שטסלה הצליחה כל כך לעשות עם מפעלי ה'גיגה' אשר הורידו את עלות הסוללות לרמה כה נמוכה שאף חברת רכב בעולם לא יכולה להתחרות איתה. זה ככל הנראה מה שטסלה מנסה לקדם עם הרכישה של חברת Maxwell.

צרו קשר

השאירו פרטים ונחזור אליכם בהקדם או חייגו עכשיו 052-5017356
כלל הפרויקטים | משרד איתן יפה לרישום פטנט

חיפוש פטנט | רישום פטנט | ניהול תיק פטנטים

צרו איתנו קשר

ייעוץ ראשוני

השאירו פרטים
ואחזור אליכם בהקדם