שאלות שרציתם לשאול עם תשובות לעניין

אם הגעתם לשלב שאתם מעוניינים לרשום את הרעיון או המוצר שלכם ולהפוך אותו לפטנט רשום, כנראה שעולות לכם הרבה שאלות הנוגעות לתהליך.  בכל מקרה, בין אם אתם מוצאים את התשובה שחיפשתם ובין אם לא, מומלץ לדבר איתנו או אנשי מקצוע בתחום כדי לענות על הצרכים שלכם בצורה הטובה ביותר.

לכמה זמן ההגנה על הפטנט תיהיה תקפה? תוך כמה זמן אפשר לרשום פטנט?

כעיקרון, משך זמן ההגנה על הפטנט הוא 20 שנים, עם זאת, חשוב לזכור ש20 השנים נספרים מיום הגשת הבקשה לפטנט ולכן חשוב לשקלל זאת בחישוב הסופי שאתם עושים.

בנוגע לזמן אשר לוקח לקבל את אישור, הגיע הזמן להתאפק ולהיות סבלניים. תהליך זה לוקח בדרך כלל בין שנתיים לשלוש וחצי שנים.

מהם עלויות הרישום בישראל? כמה זה עולה ברמה בינלאומית?

נפריד את התשובה ל2, ראשית, חשוב להבין ממה מורכב המחיר בארץ. כאשר אתם באים לרשום פטנט בישראל, ישנם מספר מרכיבים אותם עליכם לקחת בחשבון:

  • הכנה, תכנון ורישום שרטוטים ואיורים גרפיים המסבירים את מהות הרעיון בצורה ברורה.
  • מחירים של אגרות רישום, והגשת הבקשה למשרד הפטנטים.
  • רכיב שכר טרחה של עורך פטנטים, הכולל ניסוח של הבקשה וליווי לכל אורך התהליך.

בחו"ל הסיפור שונה לגמרי, כעיקרון תוכלו להגיש בקשה במספר דרכים שיוכלו להקל עליכם את התהליך, אך ברוב המקרים תצטרכו להגיש בקשה בסופו של דבר בכלל המדינות שתרצו להגן על הפטנט שלכם בהם.  לדוגמה, באמצעות אמנת PCT ניתן להגיש בקשה בינלאומית ולקבל הגנת פטנטים זמנית במדינות אשר חתומות באמנה (כ 100) שאותה תצטרכו להרחיב בשלב מאוחר יותר, כלומר, הגשה של בקשה בכל מדינה בה תרצו לקבל את הגנה מהבחינה הזו.  התהליך הבינלאומי הוא תהליך מורכב אשר כולל מספר שלבים ותלוי במדינות היעד שבהם תרצו להגיש את הבקשה, אך ניתן להגדיר מספר שלבים חשובים מאוד הרלוונטים לכל תהליך רישום:

  • תרגומים מקצועיים במידת הצורך של כל הניירת, שרטוטים, איורים וכל מידע או טופס הכרחי
  • תיקונים של השרטוטים והתאמה של המסמכים לדרישות משרדי הפטנטים במדינות השונות
  • עלות העסקתו של עורך פטנטים בינלאומי והעסקת שירותים נלווים הכרוכים בתהליך ותלויים במדינת היעד

איך תוכלו לדעת האם הרעיון שלכם מקורי ובאמת חדשני?  האם אפשר לבדוק האם הרעיון קיים בעולם?

תוכלו להסתייע באנשי מקצוע אשר מתמחים באיתור מידע רלוונטי וחיפוש פטנטים ומידע מקצועי בארץ ובעולם. ישנם מומחים בתחום שיודעים למצוא ולאתר את כלל המוצרים , הרעיונות והפטנטים שקיימים בשוק המקומי והעולמי. חשוב למצוא את החברה או האיש המתאים ביותר לעבודה, שיש לו ניסיון בעבודה דומה, במיוחד אם יש מדינה מסוימת שבה אתם רוצים לברר את המידע הזה.

איך ניתן לקדם את הנושא בקלות?

ראשית, עליכם לבדוק האם קיים רעיון או מוצר רשום כבר. תוכלו להתחיל בבדיקה פשוטה באמצעות האינטרנט ומנועי החיפוש השונים ובמידה שלא מצאתם פתרון דומה תוכלו להתקדם לאפיקים מקצועיים יותר. לאחר מכן, עליכם להתחיל בהליך כתיבת הבקשה , ולשם כך עליכם לרשום, להסתייע באיורים ולהסביר עד תום בצורה מדויקת את הרעיון שלכם. בשלב זה מומלץ להסתייע באיש מקצוע שיעזור לכם להכין את הבקשה עבור משרד הפטנטים הישראלי או כל משרד אחר בעולם. לאחר הגשת הבקשה, הפטנט שלכם יהיה בסטטוס "ממתין" וזכרו שבשלב זה אין לכם כך הגנה משפטית על הרעיון. לאחר אישור הפטנט, תזכו להגנה של 20 שנים מיום בקשת הבקשה.

צרו קשר

השאירו פרטים ונחזור אליכם בהקדם או חייגו עכשיו 052-5017356
כלל הפרויקטים | משרד איתן יפה לרישום פטנט

חיפוש פטנט | רישום פטנט | ניהול תיק פטנטים

צרו איתנו קשר

ייעוץ ראשוני

השאירו פרטים
ואחזור אליכם בהקדם